Проектиран с по-малка пропускливост за зони с шлам и отпадни води и да може да замени с малко разходи традиционните постоянно високооборотни, износващи се и енергийно поглъщащи машини (мацератори). Освен това може да спести до 85% от потреблението на енергия в сравнение с мацераторите.

Този миксер е конструиран преди всичко като ефективна раздробяваща система, но също и като алтернатива съответно като вариант за замяна на стандартните мацератори. Преди всичко миксерът показва идеални характеристики на раздробяване при влакнести материали.

Миксерите SB могат да направят до 85% икономия на енергия в сравнение с мацераторите. Скоростта на раздробяване е типично около 90% по-ограничена от тази на мацераторите, което пък има като предимство по-ниски вибрации и по-ниско ниво на шум.

Капацитет Налягане
До 60 m³/h До 0.5 bar
До 264 gpm До 7 psi

Приложения

  • Защита на помпи както на центробежни така и на вакуумни помпи
  • Промишлени отпадни води
  • Непречистени отпадни води
  • Абразивен и тежък шлам
  • Раздробяване на органични отпадъци
  • Отпадни води от заводи преработващи животни

Режещите ножове MONO ETOS предлагат много ефективно раздробяване на твърди вещества при различни честоти на въртене. Ножовите валове с различни честоти на въртене разкъсват нишковиден материал, докато върховете и ръбовете на ножовете режат или разрязват по-твърди материали на малки парчета. Едновременно в средата на ножовете и на срещуположната разделителна шайба се смачква твърд и едрозърнест материал.

Ограничени честоти на въртене (максимално 83 U/min) осигуряват ограничено износване и ограничено консумиране на енергия спрямо раздробяващите системи на конкурентите.

Компактната конструкция е възможна чрез дизайна „One piece cutter/box“. Това означава: най-лесен демонтаж на лагерите на вала.

За тръбопроводни изпълнения на миксера е предоставена три годишна експлоатационна гаранция при приложения за отпадни води. 

Всеки миксер е снабден допълнително с регулатор подаващ се на програмиране (PLC), за да се предпази машината от свръхтовар и разрушаване. Освен това Миксерите могат да се сертифицират по желание съгласно ATEX 94/9/EC.

ЕМКОТЕК ООД

ул. „Мърфи” 11, офис 2
гр. София, 1505
България
02 / 950 28 75

www.emkotek.eu
EagleBurgmann
nov-mono
optimex
de-raedt
Real time web analytics, Heat map tracking
f t g