T.D.Williamson, Inc. е производител на машини за ремонт на тръбопроводи под налягане. Диаметрите на тръбите, с които работят машините на T.D.Williamson са до 2550 mm, при налягане до 150 bar и температура до 371°С. Компанията извършва също сервизни услуги на договорна основа.

Корпоративното управление на T.D.Williamson, Inc. се намира в град Тулса, щат Оклахома, САЩ, откъдето се осъществява ръководството на повече от 55 представителства в целия свят.

T.D.Williamson, S.A. се намира в град Нивел – Белгия и е основен производствен и търговски център за Европа, Африка и Средния изток.

T.D.Williamson – най-сигурното, най-бързото и най-качественото решение при ремонта на тръбопроводи.

ИСТОРИЯ

Фирма T.D.Williamsоn, Inc. e създадена в г. Тулса щат Оклахома Сащ през 1920г. от Трюман Дал Уилямсон.

Първоначално фирмата се специализира в производството и доставката на ектрооборудване за нуждите на фирмите от петролната индустрия, доставя електромотори за сондажно оборудване, електро-генераторните станции и осъществява супервайзерски контрол.

По-късно, през Втората Световна война компанията разработва и доставя първите чистачи (бутала) за тръбопроводи. Скоро след това започва производството на оборудване за пробиване (tapping).

През 1950г. е разработена и патентована първата машина за затапване (Stopple®) на действащ търбопровод без да се прекратява подаването на продукт.

През 60-те години е разработена системата “Шорт стоп” (Shortstopp®), която е аналогична на Stopple®, но е предназначена за тръбопроводи с ниско и средно налягане.

През 1970 година е разработено първото бутало Kaliper® за диагностика на състоянието на вътршността на тръбопроводите, а през 1985 започва производството на електронния Kaliper® за инспекция на геометрията на тръбите.

Днес, след повече от 80г. дейност, TDW остава лидер в конструирането и производството на оборудване за контрол, чистене, пробиване, изолиране, разширяване на тръбопроводни мрежи, испектиране на тръбопроводни системи и резервоари под налягане, както и на газдетекторни портативни и мобилни системи. Освен доставка на оборудване, сервизните центрове на TDW извършват планово обслужване на договорна основа.

СТРУКТУРА

Щаб – квартира град Тулса щат Оклахома, САЩ
Седем завода за производство на оборудване в различни страни
17 сервизни центъра в стратегически важни точки на света
Повече от 55 търговски представителства по целия свят
116 дистрибуторски центъра на TDW в различни страни по света

Фирма T.D.Williamson, Inc. първа в света извършва следните операции:

  • Врязване под високо налягане на тръбопровод с диаметър 36" (914мм) – 1950г.
  • Затапване (изолиране) на тръбопровод диам. 1350 мм с налягане 72 бара
  • Затапване под налягане с механизъм със сгъваема глава – 1956г.
  • Врязване на водопровод голям диаметър 750мм в Бостон – 1956г.
  • Успешно се извършва затапване (изолиране) на тръбопроводи с различни диаметри: 24" (610мм); 30" (762мм); 36" (914мм); 42" (1066мм); 48" (1219мм); 60" (1524мм)
  • Успешно е изпълнена операция “врязване” на най-голям диаметър диаметър 1650мм – 1994г.
  • Успешно е изпълнена операция “врязване” на най-голям диаметър диаметър 2550мм – 1998г.
  • Успешно е изпълнено двустранно затапване на железобетонен цилиндричен тръбопровод с диаметър 2400мм и байпас с диам. 1500мм – 1995г.
  • За първи път е извършено затапване (Stopple®) зад полярния кръг (Усинск, Росия)


Допълнителна информация на www.tdwilliamson.com

ЕМКОТЕК ООД

ул. „Мърфи” 11, офис 2
гр. София, 1505
България
02 / 950 28 75

www.emkotek.eu
EagleBurgmann
nov-mono
optimex
de-raedt
Real time web analytics, Heat map tracking
f t g